« Tillbaka
Jobb, Nyhet

Via Sacra i mobilen

En guide till Via Sacra, pilgrimsvandringen i Linköpings domkyrka, finns nu som app i din mobil. Projektbyrån Berglund & Co har samordnat produktionen.

Via Sacra är en 180 meter lång promenad i domkyrkan och består av två bronsplattor och arton pärlor nedsänkta i golvet i belysta stenkuber. Pärlorna utgör Frälsarkransen – en vägvisare i människans inre resa. Frälsarkransen skapades av biskop emeritus Martin Lönnebo och pärlorna har formgetts av glaskonstnären Margeta Hennix.

Appen Via Sacra är din guide till vandringen. Den ger en presentation av alla pärlorna och kompletterande information för din egen meditativa vandring. Martin Lönnebos personliga presentation av Frälsarkransen finns även med i form av tjugo korta filmer. Appen finns i svensk och engelsk version, tillgänglig både för Apple- och Andriodtelefoner på i AppStore respektive Google Play.

Appen är producerad på uppdrag av Linköpings domkyrkoförsamling med Projektbyråns Åse Berglund som samordningsansvarig. För produktionen har Jonas Lundqvist information ansvarat i samarbete med Icedor Digital Production.

« Tillbaka