« Tillbaka
Nyhet

Nilsson ny sångarstjärna

Christina Nilsson heter årets vinnare i sångartävlingen Wilhelm Stenhammar International Music Competition (WSIMC). Som styrelsemedlem i WSIMC applåderar Åse Berglund vinnaren lite extra. 

Christina Nilsson vann finalen med totalt nio finalister på scenen. Fyra av dem var från Sverige och tre av dessa har gått på Musiklinjen i Vadstena. Förstaprisvinnare Christina Nilsson är en av dem, vilket gläder Åse Berglund:
– Som styrelseledamot i Stenhammarstiftelsen känner jag mig stolt och glad över att få vara med när en ny sångstjärna koras. Det är dessutom extra roligt att hon har gått på Musiklinjen i Vadstena.

Finalkonserten i De Geerhallen, Norrköping, dirigerades Nader Abbassi, som också ingått som medlem i den internationella juryn och programvärd var Camilla Lundberg. Sångarna tävlade om 260.000 kronor i prispengar och flera fina engagemang på konsert- och operascener runt om i världen.

Wilhelm Stenhammar Music Competition (WSIMC) för klassisk musik och unga sångare startade juni 2006 med Kung Carl Gustaf och Drottning Silvia som hedersgäster och genomförs sedan dess alla jämna år för sångare. Världsorganisationen för internationella klassiska musiktävlingar ”World Federation of International Music Competitions” ansåg att tävlingarna sedan starten genomförts på högsta kvalitativa nivå, och antog därför WSIMC som medlem i organisationen 2009. Detta medförde, att WSIMC satt Sverige på den internationella musikkartan.

Artikel i Norrköpings Tidningar ›› Bild från nt.se Foto: Nicole Olsson
Artikel i DN ››
stenhammarcompetition.se

« Tillbaka