« Tillbaka
Jobb

Musiklinjens framtid

[Utredning] Hur ser framtiden ut för den nedläggningshotade musiklinjen vid Vadstena folkhögskola? Åse Berglund har som utredare haft uppdraget att föreslå möjliga alternativ till hur musiklinjen vid ska kunna leva vidare.

Utredningen var komplex och involverade många olika aktörer, vilket givetvis innebar svårigheter men också möjligheter. Åse har samarbetat med styrgrupp, en stor referensgrupp och en mängd aktörer från relevanta organisationer.

Idag är Linköpings stift huvudman för Vadstena folkhögskola. Utredningens förslag till överlevnadsstrategi var att utveckla det alternativ som innebär en ny organisation med Vadstena-Akademien och Folkuniversitetet Öst som möjliga huvudmän. Detta skulle innebära att flera starka varumärken går samman och bildar en stabil utbildningsenhet inom klassisk sång och musik.

Nästa steg blir nu att en ”bryggorganisation” får uppdraget att utveckla och implementera musiklinjens nya organisation under perioden 2015-2017. I det arbetet kommer Åse Berglund att vara projektledare.

Uppdragsgivare: Linköpings stift.

Bild: Från musiklinjens operautbildning. Arkiv: Vadstena Folkhögskola

« Tillbaka