« Tillbaka
Nyhet

Målarprinsens Östergötland

Eugen affischUtställningen Målarprinsen Eugens Östergötland visas under sommaren på Vadstena slott. Projektledare har varit Cecilia Lindheimer – en del av &Co.

I sommar öppnar en utställning med prins Eugens verk från tiden i Östergötland på Vadstena slott. Samtidigt är det 100 år sedan prinsens sommarresidens i Östergötland, Örgården i Örberga utanför Vadstena, stod klart för inflyttning. Utställningen är helt inriktad på Östergötland som prinsens motivkrets. Ett urval östgötamålningar ur hans samling av egna verk på Waldemarsudde utgör stommen i utställningen. De kompletteras med tavlor från andra institutioner och ur privat ägo.

Projektledare för utställningsproduktionen har Cecilia Lindheimer varit. Cecilia är en del av Co i Projektbyrån Berglund&Co och Åse Berglund var med och initierade projektet när avtal om Cecilias arbete träffades med  Vadstena kommun.

Utställningen anordnas av Vadstena kommun i samarbete med Waldemarsudde och Visit Vadstena samt med stöd från Region Östergötland. Utställningen öppnar 18 juni och pågår till 11 september.

Visit Vadstena ››

Bild: Aftonhimmel över Vättern, Prins Eugen 1927. Foto: Lars Engelhardt. Affisch: Cecilia Lindheimer/Tigerform.

« Tillbaka