« Tillbaka
Jobb, Nyhet

Verksamhetschef för Hemslöjden

Projektbyråns Åse Berglund har nu avslutat ett 2-årigt uppdrag som verksamhetschef för Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund, Hemslöjden.

Ur pressmeddelande från Hemslöjden när Åse påbörjade uppdraget:

Hemslöjdens styrelse har beslutat att anställa Åse Berglund för att leda Hemslöjden framåt tillsammans med förbundskansliet i Stockholm, Hemslöjdens bokförlag och tidningen Hemslöjd samt de 90 föreningar för slöjd och hantverk som finns över hela landet.

– Vi är mycket nöjda och glada över att ha anställt Åse Berglund som ny ledare för Hemslöjden, säger Kent Johansson, styrelseordförande för Hemslöjden. Åse arbetar idag som projektledare och har många stora nationella projekt i bagaget. Hon har också stor kunskap och erfarenhet från hemslöjd, slöjd och hantverk, tillägger Kent Johansson.

Åse ska i sin roll som verksamhetschef leda arbetet med att stärka varumärket Hemslöjden för att öka synligheten och kännedomen om Hemslöjden genom samverkan med andra aktörer i samhället.

– Hemslöjden har en viktig roll att spela i dagens samhälle, en verksamhet som bygger på miljömedvetande, formkänsla och kvalitet, där ”handens uttryck” överbryggar barriärer som språk, ålder och social tillhörighet. Hemslöjden har därför stora möjligheter att utvecklas, säger Åse Berglund.

”Tack till avgående verksamhetschefen Åse Berglund”, inlägg på hemslojden.org »

« Tillbaka